Спомняте ли си кои са най-забавните игри за деца от вашето детство? Или тогава сте били прекалено заети с мечтите ви да бъдете големи?

Всяко дете в един момент от детството си има огромното желание бързо да порасне. Тогава, какви ли мисли се прокрадват в невинната детска главичка?

„Искам да съм самостоятелен, сам да решавам къде, с кого и по кое време да излизам! Няма да ме наказват, нито ще ми забраняват каквото и да било. Ще имам свобода за игри и забавления…“

Познато ли ви е? За съжаление, това е едно от онези желания, неконтролируеми от външни сили, които, без дори да сме разбрали, бързо се осъществяват. Би трябвало да сме щастливи, нали!? Защо тогава носталгията се прокрадва в съзнанието ни като неканен гост, носещ със себе си спомени от безгрижното ни детство? От годините, в които сме били необременени, свободни и пълни с енергия за игри и забавления…

Спокойно! Така е устроен този свят! Разбираме колко прекрасен е бил моментът, едва когато вече е отминал. Но това не означава, че опитът и знанията, които сме натрупали през детството си, не могат да бъдат полезни за нашите малчугани. Особено, когато става въпрос за усмивките и удоволствията, предизвикани от всички забавни игри за деца.

 

Игри за деца и скачане на батут

В това забързано ежедневие, често забравяме стойността на игрите за нашите деца. Неправилно смятаме, че играта не е добро оползотворяване на времето. Вместо да подскачат нагоре-надолу, децата трябва да учат по  уж „правилния начин“. Или иначе казано: „Сядаш и докато не си напишеш домашните или не си научиш урока, нищо друго не ти е позволено да правиш!“.

Много лекари и педагози са на мнение, че трябва да възприемаме играта като метод за сериозно учене. Тя позволява на децата да практикуват това, което вече знаят, и ги научава на това, което все още им е неизвестно. Позволява им да експериментират чрез проба и грешка, да намират решения на проблеми и да разработват най-добрите стратегии. Изграждат увереност и често, особено при игрите, изискващи физическа активност като скачане на батут, са причината за здраво тяло, бистър ум и силна имунна система.

Игрите, свързани с използването на детски батут, имат безброй ползи за развитието и благосъстоянието на нашите деца. Освен, че допринасят за добро физическо здраве и укрепват сърдечно-съдовата система, чрез игри с батут, децата се освобождават от тревожността и напрежението.

Повече за невероятните предимства от скачането на батут може да научите в нашата статия: Защо е полезно децата да скачат на батут. Ще се изненадате какви чудеса правят детските батути със здравето на малчуганите.

А какво по-хубаво от това, докато детето изгражда оптимално физическо здраве, истински да се забавлява чрез креативни и нестандартни игри за деца?

 

5 интересни и забавни игри за деца, които скачат на батут

Най-добрата част от това да бъдете „надзиратели“ на децата, които подскачат на батут, е моментът, в който виждате как въображението им оживява, когато стане въпрос за игри.

Искате да накарате детето ви да остави телефона или таблета и да се забавлява от сърце, докато скача на батут? За съжаление, живеем в забързано и напрегнато ежедневие, в което често не ни остава време за креативност. Ние, от batut.bg, знаем това! Ето защо сме подготвили 5 интересни и забавни игри за деца, чрез които ще озарите с истинско щастие детските личица.

1. Пиян морков

Добре познатата класическа игра на пиян морков може да я използвате и при скачането на батут. В случая, трябва да има двама играчи в двата края на батута и един „морков“ по средата. Скача единствено този, който се опитва да хване топката.

2. Стойка на един крак

Колко дълго може да стоите на един крак? Изглежда лесна игра, но на батут е много по-трудно. Вземете таймер и засичайте времето, в което едно дете ще издържи само на един крак, докато друго подскача в края на батута.

3. Пукане на балончета

За тази игра ще ви трябва пистолет за балончета, чрез който да напълните батута с детска магия. Целта на детето е да изпука всички мехурчета, правейки го отново за определено време.

4. Дама

Още една класическа игра, която лесно може да бъде въведена в забавленията с батут. С помощта на тебешир, нарисувайте квадратчетата и кръгчетата, по които детето трябва да стъпва.

5. Танцова битка

Пуснете забавна музика и дайте на всяко дете 15 секунди да скача, танцува и да се обръща в ритъма на музиката. Най-добрият танц печели!

Най-важното нещо, когато става въпрос за игри на батут, е да се забавлявате! Не се страхувайте да проявите креативност и да измисляте нови игри и нови правила. Децата често са невероятно изобретателни, така че не забравяйте да играете заедно с техните игри, дори ако правилата нямат много смисъл.

 

Детски батут от Batut.bg

При нас ще откриете качествени батути, които допринасят за по-здраво, енергично и щастливо детство на вашите малчугани.

Сигурността е на първо място! Ето защо, нашите детски батути са със здрави обезопасителни мрежи и странични предпазители.

Всички батути са с ненадраскваща се повърхност за скачане! А при някои модели, тежестта, която без проблем издържат, е до забележителните 150 кг. Това означава, че и вие спокойно ще се позабавлявате с вашите деца, припомняйки си безгрижните детски години. Може да разгледате нашите батути тук: https://batut.bg/shop/

 

Скок-подскок към пълен с изобилие от здраве и забавления поток!

Скачането на батут е това, което ще освободи енергията от вашето дете в правилната посока. А игрите, от друга страна, са невероятен инструмент, чрез който ще постигнете баланс между физическите тренировки и забавленията.

Игрите за деца развиват мисловни умения и способности, които със сигурност ще бъдат в полза за бъдещето им.

Но не забравяйте, че скучните игри не задържат особено дълго вниманието на едно дете. Те са като броколи, покрити с шоколад. Кое дете не обича шоколад? А колко са децата, които с удоволствие похапват броколи? Еуфорията от сладкото изкушение на предстоящата игра бързо ще отмине, след като детето установи, че това е скучно занимание.

Затова, погрижете се дните, в които детето ви скача на батут, да бъдат интересни, емоционални, забавни и запомнящи се. Създайте такива спомени, за които с удоволствие, щастие и капка носталгия ще разказват на техните деца!

Скочете в света на batut.bg, като ни последвате във Facebook и Instagram! Гарантираме, че при нас скуката и нездравословния начин на живот са непознати явления!

 

Сподели в интернет