Докато активно спортувате върху батута, Вие получавате:

– Забавление и физически упражнения в същото време, че са едно и също здравето

– Подобряване на физическото състояние

– Подобряване на  белодробната функция

– Подобряване на координацията

– Изгаряне на излишната мастна тъкан

– Разпускане

– Подобряване на кръвообращението

– Рехабилитация на крайниците и ставите

– Развиване на хармонична фигура без претоварване на ставите

атутите са устойчиви на атмосферни влияния и предназначени за целогодишена употреба в градината, в задния двор или в парка. Подходящи са за деца и за възрастни, за всеки, който обича да се забавлява или да спортува . Те са перфектно допълнение към спортната дейност във всяка възраст .

 

Батутите гарантират забавление, безопасност и удобство. Те  са произведени от висококачествени материали, под солиден технически контрол на производствения процес и внимание към детайла. Подложката за скачане е произведена от устойчив полипропилен и въглеродни влакна и UV сащита срещу атмосферни влияния.

Скачането на батут е много забавен и ефективен начин да спортувате, и да поддържате организма си здрав.

To е полезно както за големи, така и за малки. Ползите са много и накратко по-долу са представени само част от тях, за да сте наясно колко много печелите само с 2-3 тренировки на седмица.

Ползи:

–  намалява излишните килограми и мазнини в тялото. Учени от НАСА са доказали, че скачането на батут е 68% по-ефективно от jogging-a и спомага за бързото възстановяване на мускулна маса.​

–  значително намалява целулита и стимулира работата на щитовидната жлеза.

–  изчиства токсинитете чрез стимулиране на лимфната система, която за разлика от кръвоносната, си няма помпа. По този начин скачането на батут засилва имунната система и ускорява метаболизма.

–  подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система – проучвания сред хора със заседнал начин на живот, средно активни и спортисти показват, че с редовни тренировки и в трите групи се наблюдават чувствителни подобрения в сърдечно-съдовата система.

–  коригира неправилната стойка на тялото –  редовното скачане на батут подобрява устойчивостта на мускулите особено в областта на корема и гърба. Така може да се предотвратят проблеми и състояния свързани с неправилната стойка на тялото.

–  подобрява костната плътност – леките и многократни подскоци създават малко, но достатъчно напрежение в костите, което ги подпомага сами да изграждат костна плътност. По този начин се намалява рискът от фрактури и развитие на остеопороза.

–  повишава общата координация на тялото – докато подскачате, тялото се опитва да пази баланс и координация, което кара мозъкът активно да участва в тренировката.

–  щади ставите – докато скачате на батут, укрепвате сухожилията, връзките и мускулите около ставите.

–  намалява стреса – jumping fitness-ът намалява стреса, безпокойството, депресията като повишава нивото на ендорфин (хормон на щастието) в кръвта, облекчава главоболието и увеличава естествения поток на кислород.

Скачането на батут е преди всичко забавно и приятно упражнение! Чистят въздух  и изгорените калории са допълнителни предимства на този продукт.

Сподели в интернет