Първото нещо, което трябва да направите след като сглобите батута е да обясните на децата как да го използват безопасно.

Внимателно им обяснете какво трябва и какво не трябва да правят при използването му.

Така ще намалите рискът от наранявания по време на игра.

Въпреки това е препоръчително винаги да наблюдавате децата докато скачат на батута. Дори и да са слушали инструкциите ви внимателно, все пак са деца и могат лесно да се отнесат в играта си.

Затова най-добре е от време на време да им хвърляте по едно око и ако забележите, че правят нещо нередно или не както сте обяснили – да не се притеснявате да направите забележка и ако е нужно да им обясните пак.

Основни правила за безопасност

За да сте по-спокойни когато децата си играят на батута е добре да ги запознаете с основните правила за безопасност.

Например обяснете им до колко деца могат да скачат на батута едновременно.

Също така разяснете, че върху него се скача на бос крак и не трябва да го използват ако е мокър. Добре е да скачат в средата и когато искат да слязат от него не трябва да е докато се скача.

Колко опасен може да бъде един детски батут

Обикновено нараняванията от батут са порязвания, натъртвания, но може да има фрактури и дори счупвания на кости.  Подобни инциденти могат да се случат ако батутът не се поддържа и не е добре обезопасен.

Също така можете да избегнете някои от нараняванията като обезопасите около самия батут и го поставите върху по-мека повърхност. Отново, ако децата ви са добре запознати с това какво трябва и какво не трябва да правят – шансовете за инциденти ще са много по-малки.

Сподели в интернет